LPD Logo
Regler for kørselsgodtgørelse Sidst opdateret: mandag d. 22. januar 2024

På denne side finder du oplysninger om kørsel og afregning af kørselsgodtgørelse med SKAT.

Kørsel i egen bil afregnes med statens lave takst som står anført i kursusmaterialet for hvert kursus. Har du brug for at selv finde denne værdi, så kan du gå ind på Kørselsfradrag og derefter udvide Satser for kørselsfradrag i 2024 og 2023. Så er det den midterste værdi ud for 25-120 km som du skal anvende. Den værdi er kr. 2,19 pr. kilometer for 2023 og kr. 2,23 pr. kilometer for 2024.

Da medlemmer af LPD ikke har et ansættelsesforhold i Justitsministeriet, som udbetaler godtgørelsen, skal udbetalingen indberettes til SKAT.

Medlemmet skal i rubrik 29 på sin selvangivelse angive hvad der er kørt til og gemme afregningsblanketten som dokumentation herpå (tag evt. en kopi eller et foto af blanketten).

Rubrik 29 er en rubrik så beløbet trækkes ud af den skattepligtige indkomst igen, således at den bliver skattefri.

Korrekt angivelse til SKAT er en persons eget ansvar og for meget eller for lidt betalt i A-skat eller AM-bidrag skal håndteres mellem SKAT og personen. Er der uoverensstemmelser vil det altid være personen selv, der skal fremskaffe den nødvendige dokumentation. Ved brug af rubrik 29 vil medlemmets udbetaling af kørsel blive skattefri.

Bemærk: Du kan være ude for at rubrik 29 er låst, i så tilfælde skal du kontakte Skat for at få den låst op.

Refusion af udlæg for parkering, broafgift og evt. færgebilletter fratrækkes ikke skat.

Copyright © 1997-2024 Landsforeningen af Patientrådgivere og Bistandsværger i Danmark - CVR 36 33 90 12